• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color
Ei Panel
ANASAYFA arrow ARŞİV arrow Tüm Kategori arrow Basından arrow İ.Ü' deki Başörtüsü Zorbalığına Protesto
İ.Ü' deki Başörtüsü Zorbalığına Protesto PDF Yazdır E-Posta
Yazan rkolik   
Cumartesi, 26 Mayıs 2007
başörtüsü eylemi22 Mayıs Salı günü diplomasını almak üzere İÜ Edebiyat Fakültesi’ne girmek isteyen başörtülü bir kadını darp eden okul güvenliği protesto edildi.

Olaydan bir gün sonra %52 grubunun gerçekleştirdiği ve çok sayıda öğrencinin desteklediği protesto eyleminden sonra dün de önce Müslüman öğrenciler, ardından sol görüşlü öğrenciler bir protesto eylemi düzenledi.


İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşen ilk protestoda Müslüman öğrenciler, fakülte içinde forum yaptılar ve sloganlarla başörtüsü yasakçılarını ve fakültedeki özel güvenlik birimini protesto ettiler. Daha önce de kız öğrencilere sözlü tacizde bulunan ve çanta arama bahaneleriyle kızlara sarkan güvenlik elemanlarının diplomasını almaya gelen 1988 yılı mezunu başörtülü bir kadını yukardan aldıkları emir gereğince kapıdan içeri almamaları üzerine başörtülü kadın tek başına oturma eylemi yaptı, ancak kapıda duran özel güvenlik birimlerince derdest edildi.

Ona destek veren birkaç öğrenciyle beraber başörtülü kadının darp edilmesi ve hakarete uğraması karşısında dün bir araya gelen Müslüman öğrenciler, protesto eyleminde laik sistemi ve YÖK’ü de kınadılar. 100'ün üstünde öğrencinin katıldığı protestoda gösterisinde “Onlar ki bir zulme uğradıklarında birlik olup karşı koyarlar!” ayetinin yazılı olduğu bir afiş taşındı ve şu sloganlar atıldı: "YÖK, Medya, Cunta; Demokrasi Palavra!", "Güvenlik Defol, Üniversiteler Bizimdir!", "Yaşasın Küresel İntifada", "Başörtüye Uzanan Eller Kırılır!", "Uyan Diren Özgürleş!", "Zulme Karşı Direneceğiz!" "Hüküm Yalnız Allah'ındır!"

Protesto gösterisi Müslüman öğrencilerin yumruklar sıkılı hep bir ağızdan okuduğu “Özgürlük Türküsü” marşıyla sona erdi.

Müslüman öğrencilerin eyleminden sonra anarşist ve sol görüşlü öğrenciler ortak bir eylem tertipleyerek üniversiteler üzerindeki tahakkümü protesto ettiler ve başörtüsü yasağını eleştirdiler. “Ulusal Güvenlik A.Ş.: İtinayla Öğrenci Dövülür!”, “Güvenlik Dışarı Üniversiteler Bizimdir!”, “Özel Güvenlik Birimi Terörüne Son!”, “İÜ Karate Kursu Açılmıştır! Müracaat: Güvenlik” yazılı pankart ve dövizler açan öğrenciler fakültenin önüne çıkarak bir basın açıklaması yaptılar. Önceki gün de %52 grubuna mensup öğrenciler başörtü takarak ve “Hepimiz Başörtülüyüz” pankartı açarak bir protesto yürüyüşü gerçekleştirmiş ve çeşitli grup ya da düşünceden çok sayıda öğrenci eyleme destek vermişti.

HAKSÖZ-HABER

http://www.haksoz.net/index.php?name=News&file=article&sid=7413

Yorum (0)Add Comment

Yorum Yaz
Alani Kucult | Alani Buyut

busy
Son Güncelleme ( Cuma, 08 Haziran 2007 )
 
< Önceki   Sonraki >
 

Son Yorumlar

Sınav Soruları
BAN SGÜL İLAHİYAT AÇIK ÖGRETİM OKUYORUM VAR ...
E-İlahiyat Hitit İla...
Güzel Bİr Haber... İstanbul İlahiyat'ın Marm...
İHAM Konferansları: ...
İham Seminlerini http://eilahiyat.com/forum/inde...
Hicri Yılbaşınız Müb...
İmdi, bu takvimlerin Miladi takvime göre çok ku...
Hicri Yılbaşınız Müb...
Bir milletin takvimi onun tarihi demektir. Takvim ...
İsyancı Arap Ordusun...
Kitap Tanıtımları Son Zamanlarda Eilahiyat'ın ...
İnkılaptan İnkıraza
Dilimize, benliğimize ve de şuurumuza dil üze...
NOEL, HUZUR VE ÖZGÜR...
ve yine takvimleri yenileme vakti gelir... yine k...
İlahiyat Fakültesi K...
Eilahiyat basının takibinde olması gereken bir ...
Sınav Soruları
bende cd si var yardımcı olurum..sadece ikinci s...

Forumdakiler

13 Ziyaretçi, 17 Üye
betl, *MeFtûn*, Îzâm, SukûT, saim, haticee, aries, Khyas, kerem misali, zeynep_çu, şeyda_ank, ...Hatice..., bada77, andalusia, karayel, zeyneb rana, alliga
 
 

BİZ KİMİZ?

Bize Katılın

BİZE KATILIN

Bize Katılın

VİDEOLAR

videolar

Üyelerimiz

7730 Kayıtlı üye
0 Bugün
1 Bu hafta
689 Bu ay
Son üye: Hivnikovic